Veelgestelde vragen – Mondzorg Ambacht – Hendrik Ido Ambacht

Veelgestelde vragen

Waarom is de eerste afspraak een intake?

Omdat wij het anders doen dan anderen. (tegenwoordig wordt dit al meer de standaard bij praktijken in Nederland) Waarom wij het anders doen? Omdat wij graag een vertrouwensband met u opbouwen en wij secuur willen werken. Tijdens de intake wordt er natuurlijk een controle van het gebit gedaan, maar dit is de eerste keer een zeer uitgebreide controle waarbij de tandarts de situatie van het gebit in kaart brengt. Zo weet hij altijd hoe de situatie is en was als er een keer iets aan de hand is. Deze afspraak duurt 45min. Onder het kopje “werkwijze” leest u hier meer over.

 

Door wie wordt ik behandeld?

De intake/periodieke controle wordt uitgevoerd door de tandarts en soms door de mondhygienist. U krijgt per post of per mail een bevestiging van de afspraak waar ook de medewerker op staat. Omdat wij werken met een vast team waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid heeft, wordt u altijd behandeld door dezelfde persoon. (bij ziekte of afwezigheid kan dit eens anders zijn). Meer over onze medewerkers leest u onder het kopje “team”

 

Wordt de behandeling vergoedt door mijn zorgverzekeraar?

Kinderen tot 18 jaar zijn standaard verzekerd voor alle tandheelkundige behandelingen (behalve kroon/brugwerk en orthodontie) Dit betekent dus dat alle behandelingen bij de tandarts vergoedt zijn en dus gratis voor u als ouder/verzorger.

Tandheelkundige behandelingen worden door de aanvullende tandartsverzekering vergoedt. Mocht u niet aanvullend verzekerd zijn dan betaalt u het bedrag zelf. Dit geldt ook voor de preventieve/mondhygienische behandelingen.

 

Moet ik de behandeling meteen betalen?

Nee hoor. Declaraties geven wij uit handen bij factoringsbedrijf Infomedics. Zij sturen dit door naar de verzekering. Uw verzekering bekijkt wat u wel en niet vergoedt krijgt en alleen van het niet-vergoede bedrag krijgt u een rekening van Infomedics.

 

Kan ik makkelijk parkeren bij jullie?

Zeker! Parkeren kan voor de deur en is gratis.